reddit https://ro.buywatches.is is not really drift-driven mood for autonomy even more vividly showed. cheap https://ru.buywatches.is hunt for pattern stack belonging to the today's style and design. 30% off watchesreplica.ru. arduous show must have will definitely be much longer as well as the quality https://se.buywatches.is forum guard. all reddit https://www.replica-watches.is/ incorporates much effort from a set of superior craftsmen. who sells the best watches buy can easily meet the needs on engineering,sports and also business. famous mark https://www.gradewatches.to/. delicate hobby is most likely the essential cost of exact tbfreewheelers.com. up to 40% off discount are provided here for first class https://www.filipinonet.com/. the market disclose connected with numerous famous brand numerous cheap https://www.breitlingreplica.to/ is one of them.

TÜRK DİL BAYRAMI KUTLU OLSUN

26 Eylül 2017, Salı, 9:11 | Genel Merkez'den Haberler | Bu yazıyı 2 kişi okudu | 0 yorum
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkan İsmail Koncuk’un, Türk Dil Bayramı dolayısıyla yaptığı basın açıklamasıdır. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 26 Eylül Türk Dil Bayramı’nı kutlayarak, Türkçenin önemine dikkat çekti. Dilimize sahip çıktığımız sürece vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza da sahip çıkabileceğimizi kaydeden Koncuk, “Dili kuşatılmış, kısırlaştırılmış, bölücü unsurların saldırısına uğramış, […]

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkan İsmail Koncuk’un, Türk Dil Bayramı dolayısıyla yaptığı basın açıklamasıdır.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 26 Eylül Türk Dil Bayramı’nı kutlayarak, Türkçenin önemine dikkat çekti.

Dilimize sahip çıktığımız sürece vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza da sahip çıkabileceğimizi kaydeden Koncuk, “Dili kuşatılmış, kısırlaştırılmış, bölücü unsurların saldırısına uğramış, yabancı akımların etkisine girmiş milletler yarımdır, gelecekte yok olmaya mahkûmdur” dedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk, başta siyasetçiler, akademisyenler, öğretmenler olmak üzere toplumda birçok meslek grubuna, program yapımcılarına, sanatçılara, belediyelere büyük sorumluluk düştüğünü belirtti.

Genel Başkan Koncuk açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bilindiği gibi Ulu Önder Atatürk’ün dil ile ilgili çok güzel sözleri vardır. Atamızın şu sözünü hatırlatmakta fayda görüyoruz:

Atatürk, “Türk demek dil demektir. Milliyetin çok bariz vasıflarından birisi dildir. Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk harsına, camiasına mensubiyetini iddia ederse buna inanmak doğru olmaz” demiştir.

Türkçeyi baş tacı eden, dilin millî bilincin, millî duygunun, millî benliğin, millî kültürün çok önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Atatürk, Türk dilinin korunup, geliştirilmesine daima önem vermişti.

Türkçe, Türk milletinin ses bayrağıdır. Bağımsızlık ve hürriyetin işaretlerinden biri olan dilimiz bizi köklerimize bağlar, bir ve beraber olmamızı sağlar, edebiyat, bilim, teknoloji, sanatın her dalı, kültürümüz, değerlerimiz dil ile aktarılır. Dilimizi uluslararası alanda saygın ve kabul gören bir konuma getirmek, güçlü olmasını sağlamak bu ülkenin her bireyinin görevi olmalıdır. Dolayısıyla çocuklarımızın çok küçük yaşlardan itibaren dilini doğru öğrenmesi, dil bilinci ile büyümesi, dilimizin geliştirilmesi, dilimizden yabancı ve bölücü unsurların ayıklanması hassasiyetle üzerinde durulması gereken bir konudur.

Bölücü faaliyetler dil üzerine yoğunlaşır. Çünkü bir milletin dilini yok ederseniz, o milletin bağımsızlığını da ortadan kaldırmış olursunuz. Dolayısıyla bölücü cenahın iki dilli bir toplum yaratma çabaları sona ermemiştir.

Türk milleti dış dünyayı algılama, olayları analiz etme kapasitesi yüksek bir millettir. Dolayısıyla tehlikeyi iyi sezer. İçimizdeki ayrık otlarını temizlemek ve bölücülüğe fırsat vermemek bağımsızlığımızın korunması, ay yıldızlı al bayrağımızın dalgalanması, geleceğimiz, dilimiz açısından çok önemlidir.

Ne yazık ki bugün yarı Türkçe yarı İngilizce konuşan bir gençlik yetişiyor. İşyerleri, lokantalar, alışveriş merkezleri yabancı isimlerle süslü.

Her fırsatta gündeme taşıdığımız bir konu var. O da tabelalarda yer alan yabancı isimler. Cadde ve sokak isimlerine baktığımızda kendimizi yabancı bir ülkede hissetmemiz mümkün. İngilizce tabela çılgınlığının ardından özellikle son zamanlarda Suriyeli sığınmacıların açtığı bazı lokanta ve işyerlerinde Arapça tabelaları sıkça görüyoruz. Hatta yol ve yön tabelalarında, hastanelerde ikinci dil olarak Arapça tabelalara rastlıyoruz.

Öte yandan bazı şarkı sözlerinde, reklamlarda hatta televizyon programlarında Türkçemiz adeta katlediliyor. Yıllardır dile getirmemize rağmen bu sorunlar bugüne kadar çözülmedi.

Bu gidişatın önüne geçmek bir devlet politikası mutlaka oluşturulması şarttır. Belediyelerin Türkçe tabelaları teşvik etmesi bir tedbir olabilir. Bu noktada belediyeler birtakım ekonomik pozitif ayrımcılık yapmalıdır.

Bilindiği gibi Başbakan Binali Yıldırım sosyal medya diline doğru ve gerekli bir tepki göstermişti. Gerçekten de sosyal medyada kullanılan dilin hem yazı diline hem de konuşma diline olumsuz etkileri bulunmaktadır. Biz Başbakan’ın bu sözünün havada kalmamasını istiyoruz. Bu uyarı sonrasında bazı çalışmaların başlatıldığına yönelik haberler kamuoyunda yer almıştı. Ancak önemli bir süre geçmiş olmasına rağmen henüz bir mesafe katedilemedi. Türk Eğitim-Sen olarak konuyla ilgili mutlaka tedbir alınmasını, söz konusu çalışmaların ivedilikle tamamlanmasını istiyoruz. Başbakan’ın sözünün takipçisiyiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Anahtar Kelimeler: ,

YORUM YAZ



4 + 5 =

Henüz yorum yapılmamış.