reddit https://ro.buywatches.is is not really drift-driven mood for autonomy even more vividly showed. cheap https://ru.buywatches.is hunt for pattern stack belonging to the today's style and design. 30% off watchesreplica.ru. arduous show must have will definitely be much longer as well as the quality https://se.buywatches.is forum guard. all reddit https://www.replica-watches.is/ incorporates much effort from a set of superior craftsmen. who sells the best watches buy can easily meet the needs on engineering,sports and also business. famous mark https://www.gradewatches.to/. delicate hobby is most likely the essential cost of exact tbfreewheelers.com. up to 40% off discount are provided here for first class https://www.filipinonet.com/. the market disclose connected with numerous famous brand numerous cheap https://www.breitlingreplica.to/ is one of them.

GENEL BAŞKAN: “ÖĞRETMENLERİMİZ ŞAMAR OĞLANI DEĞİLDİR.”

27 Mart 2018, Salı, 11:32 | Genel Merkez'den Haberler | Bu yazıyı 0 kişi okudu | 0 yorum
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Gaziantep Şube’nin 24.03.2018 tarihinde düzenlediği İstişare Toplantısına katıldı. Toplantıya, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşar Şahindoğan, Selahattin Dolğun, Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Temsilcileri, İşyeri Temsilcileri ve kurum yöneticileri katıldı. Şube Başkanı Bekir Avan’ın açılış konuşmasından sonra bir konuşma yapan Genel Başkan Talip Geylan, öğretmenlere […]

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Gaziantep Şube’nin 24.03.2018 tarihinde düzenlediği İstişare Toplantısına katıldı. Toplantıya, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşar Şahindoğan, Selahattin Dolğun, Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Temsilcileri, İşyeri Temsilcileri ve kurum yöneticileri katıldı.

Şube Başkanı Bekir Avan’ın açılış konuşmasından sonra bir konuşma yapan Genel Başkan Talip Geylan, öğretmenlere performans değerlendirme sistemi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Öğretmenlerin şamar oğlanı olmadığını belirten Geylan, öğretmenlerin itibarını rencide edecek bu uygulamaya geçit vermeyeceklerini ifade etti. Bu sistemin hayata geçmesi durumunda demokratik ve hukuki her türlü haklarını kullanacaklarını kaydeden Geylan, şunları kaydetti: “Öğretmenlere performans değerlendirme sistemi, öğretmenlerimizin itibarını sarsacak, öğretmenleri etkisizleştirecek, öğretmenlere psikolojik şiddet aracı olarak kullanılabilecek bir uygulamadır. Öğretmenlerin gerek okul müdürleri, gerekse zümre öğretmenleri ve diğer öğretmenler tarafından değerlendirilmesi başlı başına bir vakıadır. Yandaş yöneticilerin okulları mesken tuttuğu göz önüne alındığında bu değerlendirmelerin objektif olmayacağı görülecektir.

Okullarımızın önemli bir bölümü mülakatla getirilen yöneticiler nedeniyle kabiliyetli, donanımlı, ehil insanlar tarafından yönetilmemektedir. Sendikal, ideolojik, siyasi ya da başka saiklerle hareket eden okul yöneticilerinin öğretmenlere hak ettikleri puanı vermeyeceği çok açıktır. Öğretmenlerin meslektaşları tarafından değerlendirilmesi de çalışma barışını bozacaktır.

Öğretmenlerin veli ve öğrenciler tarafından değerlendirilmesine gelince; bu, başlı başına bir felakettir. Öğretmen not verilen değil, not verendir. Hatırlarsanız 2017 yılı Ekim ayında 12 ilde pilot uygulama başlatıldığı dönemde öğrencilerin öğretmenlere hakaret içeren paylaşımları olmuştu. ‘Hocam 100 ver ben de 100 vereyim, Yıl intikam yılıdır, Kimse not için yanıma gelmesin’ şeklindeki tehdit kokan bu mesajlar kamuoyunda tepkiye neden olmuş ve MEB iki gün içinde sistemi kapatmak zorunda kalmıştı. Bu uygulamanın hayata geçmesi durumunda çok daha vahim durumlar ortaya çıkacaktır.

Öte yandan çocuğunun okuluna bir kez bile uğramayan, öğretmeninin adını dahi bilmeyen veliler öğretmenleri nasıl değerlendirecektir? Öğrenci üzerinde hiçbir hâkimiyeti kalmayan, yetkisiz, etkisiz, korkutulan, sindirilen öğretmenlerimizle bu kez de not pazarlığı yapmaya yeltenen öğrenciler ve veliler olabilecektir.

Öğretmenlerimizin itibarını yerle yeksan eden, öğretmenleri şamar oğlanına çeviren, saygınlıklarını kaybettiren uygulamalara dün olduğu gibi bundan sonra da karşı duracağız. Bu uygulama hayata geçerse iptali için konuyu yargıya taşıyacağız, ‘Meslektaşıma puan vermiyorum’ şeklinde aldığımız eylem kararını devam ettireceğiz. Öğretmenleri huzursuz eden bu uygulamayı kabul etmiyoruz.”

5 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında yapılacak yönetici mülakatlarına da dikkat çeken Geylan, geçmişte yaşanan hak ihlallerine, torpil listelerine, adam kayırmalara vurgu yaptı. Geylan şöyle konuştu: “ Hatırlarsanız, İstanbul’un Silivri ilçesinde mülakatlardan önce sendikamıza bir torpil listesi ulaştı. Listede, yapılacak mülakatlarda kime ne puan verileceği belirtiliyordu. Bu ihbar listesini noterde tasdik ettirdik. Torpil listesindeki puanlarla, mülakatlarda verilen puanların örtüştüğünü gördük.

O dönemlerde başka rezilliklerde yaşandı. Mesela; Muğla’da müdürlük mülakatında Komisyon Başkanı, komisyonun göreve başlamasından önce komisyon üyelerine, ‘Kimin hangi okula atanacağı belirlendi. Biz de bu isimlere bu puanları vereceğiz’ dedi. Şerefli bir komisyon üyesinin de hazır listeleri onaylamadığı için Milli Eğitim Müdürü tarafından istifası istendi. Bunun üzerine komisyon üyesi Muğla Valiliğine tüm olan biteni anlatan bir dilekçe vererek, istifa etti.

Yönetici mülakatlarında bunun gibi birçok kepazeliğe tanık olduk. Yine aynı olumsuzlukların yaşanmaması için Türk Eğitim-Sen olarak her türlü girişimde bulunacağız. Türk Eğitim-Sen sözlü sınav komisyonlarında görev yapacak kişilerin; yöneticilerin kariyer ve liyakat ilkesi gereğince işinin ehli olan görevini layıkıyla yerine getirebilecek kişiler arasından adaletli ve özenli bir şekilde seçilmesinin sağlanmasını istiyoruz. Sözlü sınavların şeffaf olabilmesi için oluşturulacak komisyonlarda Türkiye genelinde en çok üye kaydetmiş iki sendika temsilcilerinin gözlemci olarak bulundurulması da taleplerimiz arasındadır. Sendikamız her iki konudaki talebimizin yerine getirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı başvuruda bulunmuştur. Elbette hedefimiz gerek yönetici, gerek öğretmen, gerekse memur alımlarında mülakatın tamamen kaldırılmasıdır. Bu konudaki mücadelemiz sürmektedir.

Hz. Ömer’in “Kenar-ı Dicle’de bir kurt aşırsa koyunu, Gelir de adl-i İlahi sorar Ömer’den onu” sözünü de hatırlatan Geylan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın ve MEB bürokratlarının Bakanlığı bu anlayışla yönetmesi gerektiğini bildirdi. Türkiye’nin neresinden olursa olsun mülakatlarda yaşanacak en küçük bir hak ihlalinde sorumluluğun Milli Eğitim Bakanlığı’nda olduğunu söyledi.

Değerler eğitimi için okullara çeşitli vakıf, dernek, cemiyet vb. kuruluşlardan insanlar getirildiğini söyleyen Geylan, yaşanabilecek tehlikelere dikkat çekti. Ülkemizin Fetö belasını güçlükle defettiğini ifade eden Geylan, MEB’in bu tecrübeyi de göz önüne alarak, okullara değerler eğitimi için farklı kuruluşlardan insanlar sokmaması gerektiğini bildirdi. Öğretmenlerimizin değerler eğitimini verebilecek bilgiye, tecrübeye sahip olduğunu söyleyen Geylan, “Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenine güvenmelidir. Öğretmenlerimiz değerler eğitimini verebilecek yetkinliktedir. Çocuklarımıza değerler eğitimini öğretmenler veremezse, hiç kimse veremez” diye konuştu.

Genel Başkan’ın konuşmasının ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Katılımcıların soru, görüş ve önerilerini dile getirdiği müzakereyle toplantı sona erdirildi.6708 6700 6701 6702 6703 6704 6705 6706 6707


Galerideki Resimler

Anahtar Kelimeler: ,

YORUM YAZ



+ 9 = 10

Henüz yorum yapılmamış.